ua en ru

Поліція вилучила арсенал зброї у Запоріжжі

Поліція вилучила арсенал зброї у Запоріжжі Фото: поліція

Розпочаті кримінальні провадження

Протягом минулої доби працівники Дніпровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області у ході слідчо-оперативних заходів вилучили п’ять гранат та понад півтисячі набоїв до нарізної зброї. Про це повідомляє прес-служба обласного управління поліції.

"У ході проведення слідчо-оперативних заходів по вулиці Парковій було затримано раніше засудженого громадянина 1968 року народження, у якого при собі знаходилися 16 набоїв калібру 5,45мм до автомата Калашникова та півсотні набоїв калібру 5,6мм. А за місцем мешкання патрульні поліцейські виявили та вилучили п’ять гранат різних типів із запалами, та близько чотирьохсот набоїв калібрів 7,62 і 5,6мм", - сказано у повідомленні.

altФото: вилучені боєприпаси

altФото: патрони

Зазначається, що все вилучене направлено на дослідження до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ.

За обома фактами розпочато кримінальні провадження за ознаками ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибухівкою). Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, під час огляду автомобіля і квартири працівники управління протидії наркозлочинності київської поліції виявили у трьох чоловіків наркотичні речовини, зброю і боєприпаси.