ua en ru

Поліція Харкова відкрила справу через повернення проспекту імені Жукова

Поліція Харкова відкрила справу через повернення проспекту імені Жукова Фото: проспект у Харкові (gortransport kharkov ua)

Поліція внесла інформацію в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст. 364

Поліція Харкова відкрила кримінальне провадження за фактом повернення проспекту Петра Григоренка імені радянського маршала Георгія Жукова. Про це повідомляє прес-служба поліції.

В поліцію звернувся депутат Харківської міської ради. Він вважає, що в діях депутатів та чиновників Харківської міської ради можуть містити ознаки кримінального правопорушення, пов'язаного з "поширенням комуністичної, і нацистської символіки та пропаганди комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, яке виразилося в підтримку петиції про повернення первинного назви проспекту маршала Жукова і демонтажу з площі Свободи намети "Все для перемоги", розміщеної на офіційному сайті Харківської міської ради".

Поліція внесла інформацію в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, 19 липня проспекту в Харкові повернули ім'я маршала Жукова. За словами мера Харкова Геннадія Кернеса, ім'я Григоренко присвоєно новій вулиці, яка йде від Римарської до Клочківської.

Також РБК-Україна писало, що в Харкові 2 червня під час пікетування з'їзду партії "Довіряй справам" на проспекті Григоренка активісти знесли погруддя маршала Жукова, у зв'язку з чим поліція в той же вечір відкрила кримінальну справу.