ua en ru

Поліція Франції заарештувала чоловіка, який захопив у заручники відвідувачів банку в Тулузі

Французька поліція заарештувала чоловіка, який назвав себе членом терористичного угруповання "Аль-Кайеда" і узяв у заручники відвідувачів банку в Тулузі на південному заході Франції. Про це повідомили джерела в правоохоронних органах Франції. За їх словами, чоловік був арештований в результаті проведеної спецоперації, в ході якої він був поранений. Пізніше йому належить пройти процедуру допиту, передає Reuters.

Зловмисник захопив і тримав до чотирьох осіб, включаючи керівника французького банку CIC. Пізніше він погодився відпустити двох заручників в обмін на воду і їжу. Протягом дня в будівлі банку було проведено два постріли. Як повідомили у французькій поліції, чоловік дав зрозуміти, що він діє не заради грошей, а з релігійних причин.

Нагадаємо, в березні ц.р. в Тулузі було скоєно кілька вбивств. Обвинувачений, Мохаммед Мера, був застрелений в 22 березня ц.р. в ході спецоперації в житловому кварталі Тулузи. 11 і 15 березня терорист-одинак на моторолері розстріляв одного військовослужбовця в штатському і двох військових у формі у місті Монтобан в 50 км від Тулузи. Пізніше бойовик скоїв напад на єврейський коледж, де відкрив стрілянину по учням і їх батькам. Після цієї атаки у Франції було оголошено найвищий рівень терористичної загрози. Незабаром поліцейським вдалося вийти на слід злочинця, заблокувати його в житловому будинку і ліквідувати.