ua en ru

Поліція Данії просканує підводний човен, на якому загинула журналістка

Поліція Данії просканує підводний човен, на якому загинула журналістка Фото: підводний човен "Наутілус" (uk.wikipedia.org nautilus)

Підводний човен просканують на предмет прихованих відсіків

Підводний човен UC3 Nautilus, на борту якого загинула шведська журналістка Кім Валле, просканують на предмет прихованих відсіків. Про це повідомляє The Local з посиланням на поліцію Копенгагена.

Зазначено, що правоохоронці просканують судно, використовуючи технологію данської податкового агентства Skat.

Поліція зазначила, що не виключає можливість наявності прихованих відсіків на човні.

"Сканування проводиться на основі безлічі звітів про можливі порожнинах на підводних човнах в цілому, а також по відношенню до UC3 Nautilus", - відзначили в поліції.

Так, сканери, які зазвичай використовуються податковими органами для перевірки контейнерів на предмет контрабанди, будуть використані для дослідження підводного човна.

"Ми шукаємо докази злочину, а також потенційне знаряддя злочину тощо", - зазначили в поліції.

У поліції підкреслили, що сканування проводиться, щоб виключити наявність неперевірених відсіків, а не на основі конкретних підозр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі з питань свободи засобів інформації Арлем Дезір заявив, що вбивство шведської журналістки Кім Валле вказує на загрози, яким піддаються журналісти в цілому