ua en ru

У поліції розробили макет інформування громадян про їхні права

У поліції розробили макет інформування громадян про їхні права Фото: Костянтин Бушуєв

Спеціальний експеримент вже провели в Харкові

В Національній поліції розробили макет інформування громадян про їхні права. Про це розповів заступник начальника національної поліції України Костянтин Бушуєв під час круглого столу в четвер, 11 травня 2017 року, передає кореспондент РБК-Україна.

"Робочою групою розроблено макет діяльності поліції про інформування людей про права, з його допомогою громадяни отримають інформацію про права не сухою юридичною мовою", - сказав Бушуєв.

Він зазначив, що цей експеримент вже провели в Харкові, але в майбутньому має стати нормою, щоб поліцейський був зобов'язаний інформувати громадян про їхні права незалежно від статусу підозрюваний, свідок або потерпілий.

"Ми починали з Харкова, і в подальшому цей проект буде поширений на території всієї України. Будуть залучатися всі підрозділи поліції незалежно від їх статусу і функціоналу. 2017 буде роком, коли це буде поширено по всій Україні", - резюмував Бушуєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вперше в Україні правоохоронці для охорони громадського порядку будуть використовувати три спеціально укомплектовані сучасним обладнанням автомобіля і вертоліт.