ua en ru

У поліції розглядають 4 основні версії вбивства Ноздровської

У поліції розглядають 4 основні версії вбивства Ноздровської Фото: Микола Жукович (РБК-Україна)

Одна з перших версій стосується судової справи за фактом ДТП, якою займалася правозахисниця

Українські правоохоронці розглядають чотири основні версії в розслідуванні вбивства під Києвом правозахисниці Ірини Ноздровської. Про це заявив речник Головного управління Національної поліції в Київській області Микола Жукович журналістам у вівторок, передає "Укрінформ".

"Зараз розглядаються основні 4 версії. Це її професійна діяльність, інша, більш конкретизована, - по останній справі за фактом ДТП, наступна - хуліганство і ще одна - що її (Ноздровську - ред.) хотіли згвалтувати", - заявив Жукович.

Він наголосив, що одна з перших версій, яку правоохоронці візьмуть на відпрацювання, стосується судової справи за фактом ДТП, якою займалася Ноздровська.

"Ми розглядали як версію вбивства її службову діяльність... Але саме ми уточнили, що саме через останню судову справу, де вона брала активну участь, напевно, сталося і це вбивство. Ми її поставили як одну з перших, щоб відпрацювати", - сказав речник обласної поліції.

При цьому Жукович підкреслив, що незважаючи на наявність основних версій, інші версії не відкидаються.

Нагадаємо, тіло юристки Ірини Ноздровської, яка перед цим зникла, виявили правоохоронці в одній із річок Київської області 1 січня 2018 року. За попередніми даними, її скинули з моста в річку. Пізніше поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство".