ua en ru

У поліції розповіли, скільки учасників бойових дій затримали під Радою в суботу

У поліції розповіли, скільки учасників бойових дій затримали під Радою в суботу facebook.com/artem.shevchenko.9

3 березня 2018 року поліція затримала 111 осіб, 15 з них мали посвідчення УБД

У Києві біля будівлі Верховної ради 3 березня 2018 року поліція затримала 111 осіб, 15 з них мали посвідчення учасника бойових дій (УБД). Про це повідомив голова департаменту зв'язків із громадськістю Міністерства внутрішніх справ (МВС) Артем Шевченко в Facebook.

"Сухою мовою цифр стосовно затриманих у суботу під ВР учасників бойових дій. Загалом до Печерського і Шевченківського управління поліції Києва доставили 111 осіб. Посвідчення УБД мали 15 з них", - заявив Шевченко, додавши, що ще двоє заявили про те, що вони є учасниками бойових дій, усно, але не надали жодного документа на підтвердження цього.

Він також зазначив, що посвідчення "інвалід війни" мали ще 2 затриманих.

За його словами, адміністративні протоколи були складені на чотирьох жінок, серед яких не було УБд. Оголошено про підозру у вчиненні кримінального провадження за ст. 296 Кримінального кодексу "Хуліганство", одній людині - учаснику бойових дій.

Крім того, один з УБД перебував у розшуку за ст. 309 "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту" КК України від 29 травня 2015 року.

Наголошується, що серед усіх затриманих УБД - сім раніше служили в батальйоні НГУ "Донбас".

Суху мовою цифр щодо затриманих у суботу під ВР учасників бойових дій. Загалом до Печерського та Шевченківського управ...

Опубліковано Artem Shevchenko 5 березень 2018 р.

Нагадаємо, в результаті зіткнень під Верховною Радою між правоохоронцями та мітингувальниками, які сталися вранці 3 березня, постраждали 7 поліцейських.