ua en ru

У поліції розповіли подробиці затримання правоохоронців за збут зброї в Києві

У поліції розповіли подробиці затримання правоохоронців за збут зброї в Києві Фото: момент затримання поліцейського за збут зброї

До складу злочинної групи входило троє працівників поліції Київської області

У поліції уточнили кількість затриманих правоохоронців та назвали інші подробиці затримання силовиків за торгівлю зброєю та боєприпасів на території Київської області. Про це повідомляє прес-служба Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Зазначено, що працівниками внутрішньої безпеки та прокуратури Київської області викрито злочинну групу, яка налагодила збут зброї і боєприпасів на території столиці та регіону.

"Як з’ясувалося, до складу групи входило і троє працівників поліції Київської області. Сформував групу 26-річний сержант поліції, через якого безпосередньо проходив канал збуту зброї. Собі в поплічники організатор узяв своїх однолітків: начальника складу озброєння та інспектора дозвільної системи обласного главку поліції", - йдеться в повідомленні.

У ході оперативних заходів було задокументовано три факти збуту, підтверджуючі злочинну діяльність змовників: продаж 2,8 тисяч набоїв калібру 7,62 мм, бойового пістолета калібру 9 мм та бойового пістолета іноземного походження.

"Крім того, отримали зловмисники й аванс за короткоствольну нарізну зброю ПК "Вулкан". Сума прибутку з цих злочинних операцій склала 28 тисяч гривень та 4,1 тисячі доларів США. При цьому набої зловмисники цупили з відомчого складу. Для огляду автомата "Вулкан" працівник дозвільної запросив чоловіка до свого службового кабінету. Там він запропонував відвідувачу отримати ще й дозвіл на цю зброю лише за 500 доларів "винагороди", яку отримав", - розповіли в поліції.

altaltaltaltaltaltalt
Фото: затримання поліцейських за торгівлю зброєю в Київській області

Повідомляється, що відразу після останньої кримінальної оборудки поліцейських було затримано, набої, автомат та отримані зловмисниками кошти вилучено.

Крім того, за місцем проживання фігурантів групи проведено санкціоновані обшуки, в ході яких виявлено і вилучено рушниці, пістолети, автомати, боєприпаси без дозвільних документів на них. До того ж, правоохоронці вилучили фальшиві посвідчення працівників ЗМІ, членів громадських формувань, на які оформлялася зброя.

Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу учасникам злочинної групи та вживаються заходи для притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 17 березня прокуратура Київської області спільно з Національною поліцією затримала двох поліцейських, які незаконно збували вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухові пристрої.