ua en ru

Політолог: закон про звільнення особливо небезпечних злочинців зіграє на руку Кремлю

Закон про звільнення особливо небезпечних злочинців зіграє на руку Кремлю. Про це заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, коментуючи можливість прийняття парламентом у другому читанні законопроекту 2033а, передають українські ЗМІ.

"Закон дозволить випустити особливо небезпечних злочинців, вбивць, маніяків, які погіршать і без того непросту криміногенну ситуацію в країні. До того ж, він підсилює план Кремля про звільнення кримінальних елементів і поширення їх діяльності не тільки на окупованих територіях, але і на території України", - заявив Вадим Карасьов.


За словами політолога, цей законопроект порушує базове розуміння справедливості у населення, "коли ні держава, ні суди не зможуть пояснити родичам жертв насильства, чому вже засуджених злочинців відпускають".

"Громадськість і народні обранці повинні звернути увагу на даний кримінальний закон та не допустити помилки, ветувавши його або відправивши на доопрацювання", - зазначив експерт.

Нагадаємо, законопроект 2033а "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо забезпечення окремих категорій засуджених права на правосудний вирок)" внесений групою народних депутатів 5 червня 2015 року. Повідомлялося, що Головне науково-експертне управління Верховної Ради рекомендувало відхилити законопроект. Проте його все ж прийняли в першому читанні 26 листопада 2015 року.