ua en ru

Політолог поставив під сумнів соціологію "Рейтингу"

Політолог поставив під сумнів соціологію "Рейтингу" Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Експерт прокоментував результати соцопитування

Група "Рейтинг" показала результати досліджень, зроблених, по факту, в одні вихідні, але з великою різницею в цифрах. Про це написав на Facebook політолог Сергій Таран, коментуючи дані групи "Рейтинг".

"Про рейтинги. Загальновідомо, що заміри традиційно роблять на вихідних. Група "Рейтинг" показала результати досліджень, зроблених, по факту, в одні вихідні, але з великою різницею в цифрах – як щодо кількості невизначених (22% та 14%), так і щодо рейтингів "Європейської солідарності", – зазначив політолог.

Також Сергій Таран зі скепсисом поставився до прогнозу соціологів щодо явки виборців у літній період: "Ну і явка в 89% в липні не викликає нічого, окрім скепсису".

Відповідно до останніх даних "Рейтингу", лідером електоральних симпатій залишається партія Володимира Зеленського "Слуга народу", яку готові підтримати 47,1% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями.

Також прохідний бар'єр долають "Опозиційна платформа - За життя" (11,1%), партія "Голос" (8,1%), "Батьківщина" (7,3%), "Європейська солідарність" (5,0%).