ua en ru

Обама назвав Путіна відповідальним за валютна криза в РФ

Обама назвав Путіна відповідальним за валютна криза в РФ

Президент США Барак Обама заявив, що не відчуває, що його обіграв глава російської держави Володимир Путін, привівши в доказ цього економічні проблеми в Росії. Про це Обама заявид в інтерв'ю телекомпанії CNN.

Обама пояснив, що США і Європа відповіли на дії Росії серією економічних санкцій. "І тепер саме Путін несе відповідальність за крах рубля, серйозний фінансова криза та значні проблеми в російській економіці", - заявив американський президент. "Все це зовсім не схоже на те, що хтось провів мене або Сполучені Штати", - заявив американський лідер.

Нагадаємо, на цьому тижні американський президент підписав "Акт на підтримку України", який дає Обамі право запроваджувати нові санкції проти Росії і поставляти зброю офіційному Києву.

У п'ятницю Білий дім заборонив американському бізнесу мати справу з Кримом, який у Вашингтоні вважають частиною України. В цей же день США і Канада ввели нові санкції проти низки громадян Росії і України, яких на Заході вважають відповідальними за ситуацію на сході України і в Криму.

МЗС Росії у свою чергу пообіцяв "відповідні заходи" на санкції США та Канади щодо Криму.