ua en ru

Замах на Осмаєва: Окуєва заявила, що кілера готували у ФСБ або ГРУ

Замах на Осмаєва: Окуєва заявила, що кілера готували у ФСБ або ГРУ Фото: Аміна Окуєва

Окуєва заявила, що Кадиров ніколи не зробить нічого зі своєї волі

Кілера, який здійснив замах на Адама Осмаєва, командира добровольчого батальйону ім. Джохара Дудаєва, готували у Федеральній службі безпеки або Головному розвідувальному управлінні Російської Федерації. Про це заявила дружина Осмаєва - Аміна Окуєва, повідомляє ТСН.

"Це досвідчений кілер, який багато років займався і багато завдань виконав, дуже багато інформації. Судячи з того, як він спілкувався, його психологічна подоготовка, дуже майстерно симулював європейський акцент, весь час розмовляв з європейським акцентом, він готувався не на кадировському подвір'ї, його ФСБ готувала або ГРУ, більш серйозні контори", - розповіла вона.

Крім того, Окуєва повідомила, що вони з чоловіком знали, що російські спецслужби планують вчинити на них замах.

"У нас була достовірна інформація, що замовлення на нас не в одне місце, а в безліч місць розсилається. Від Чечні доброзичливці з ризиком для себе повідомляли, що надходила інформація від наших спецслужб - і СБУ, і зовнішньої розвідки, що саме російські спецслужби теж ці завдання ставлять і планують виконати. Але це різні напрями. Кадиров ніколи не зробить нічого зі своєї волі", - заявила вона.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що нападником на Адама Осмаєва, якого в Росії звинувачують у замаху на президента Володимира Путіна, міг бути особистий кілер глави Чеченської республіки Рамзана Кадирова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чоловікові, який намагався вбити добровольців АТО - командира добровольчого батальйону ім. Джохара Дудаєва - Адама Осмаєва та його дружину Аміну Окуєву, оголошено про підозру.