ua en ru

Замах на Гандзюк: слідство перевіряє поліцейського, з яким у неї був конфлікт

Замах на Гандзюк: слідство перевіряє поліцейського, з яким у неї був конфлікт Фото: Катерина Гандзюк (facebook.com/uakateryna)

Алібі затриманого і заарештованого за підозрою в скоєнні замаху на Гандзюк Миколи Новікова є під сумнівом

У справі про напад на громадську активістку Катерину Гандзюк правоохоронці перевіряють екс-начальника управління захисту економіки поліції Херсонської області Артема Антощука. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає "Українська правда".

"Так, звичайно, ця версія існує. Хочу звернути вашу увагу, що він поїхав з Херсона півроку тому. Зараз він працює в центральному апараті. Так, у них з Катериною було достатньо багато конфліктів, тому ця версія перевіряється", - сказав генпрокурор.

Також Луценко розповів як триває слідство по справі Гандзюк:

"Ми вчинили наступним чином: справу по ймовірному виконавцю замаху на Гандзюк, якого затримали, веде поліція. СБУ за моєю вказівкою зареєструвала справу про ймовірних замовників. Поліція рухається по своєму сліду знизу, СБУ рухається зверху", - додав він.

Генпрокурор зазначив, що версій є декілька.

"В цілому вони співпадають з тими версіями, які мені Катя висловила перед своєю першою операцією. Скажу вам по секрету, що версія поліції може призвести до замовника якраз в одній із версій, яку висловлювала сама Катерина Гандзюк", - розповів він.

Водночас, за словами генпрокурора, алібі затриманого і заарештованого за підозрою в скоєнні замаху на Гандзюк Миколи Новікова є під сумнівом.

"Є заява його сестри і її подруги про те, що вони були на морі і він був разом з ними. Зранку пив каву і знімав на відео дельфінів. Добре. Запитуємо у цієї подруги, це коли було - 30-го чи 31-го? "Я не пам'ятаю". О котрій ранку була кава? "Десь пізній ранок". Пізній ранок - це скільки? Це 9, 10, 11? "Ну, пізній ранок". Перепрошую, між місцем, де були дельфіни і кава, та місцем скоєння злочину 40 хвилин автомобілем. Тому це дуже важливо. Якщо злочин скоюється раніше 8, а каву п'ють в 11, то це не алібі", - заявив Луценко.

"І ще один ексклюзив. Ця людина вже була судимою, причому на останній злочин, не пам'ятаю, грабіж чи крадіжку, він також через 20 хвилин зробив собі алібі - пішов до стоматолога і вирвав собі зуба. Людина досвідчена в таких справах. Це не значить, що він точно винен. Але поки що ми ставимо під сумнів алібі, надане його сестрою і її подругою", - додав генпрокурор.

Вчора поліція повідомила про затримання ще чотирьох підозрюваних у нападі на Гандзюк.

Додамо, що у Херсоні підозрюваного у нападі на Гандзюк арештували до 16 жовтня.

Також раніше захист Гандзюк заявляв, що у СБУ більше шансів розслідувати справу, ніж у поліції.