ua en ru

У Херсоні підозрюваного у нападі на Гандзюк арештували до 16 жовтня

У Херсоні підозрюваного у нападі на Гандзюк арештували до 16 жовтня Фото: Віктор Горбунов (facebook.com/tsvibak)

Засідання відбувалося у закритому режимі

Підозрюваному у нападі на Катерину Гандзюк Віктору Горбунову суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 16 жовтня. Про це РБК-Україна повідомила співробітник відділу громадських зв'язків Херсонської міської ради Інна Зелена.

Засідання розпочалося сьогодні, 20 серпня, з затримкою у зв'язку з тим, що підозрюваного несвоєчасно доставили в суд.

На початку засідання адвокат Горбунова заявив клопотання про подальший закритий розгляд справи про обрання запобіжного заходу. Адвокат пояснив, що попередні свідчення підозрюваного "містять відомості, що мають суттєве значення у становленні об'єктивної істини у цій кримінальній справі, розголошення яких у ЗМІ чи інший спосіб, за межами поняття таємниці слідства, можуть зашкодити встановленню всього кола осіб, які вчинили злочин".

Суддя задовільнив це клопотання.

Нагадаємо, 17 серпня Національна поліція спільно зі Службою безпеки України затримали двох осіб, які підозрюються в організації та співучасті в замаху на вбивство громадської активістки Катерини Гандзюк.

20 серпня голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що у справі про напад Гандзюк поліція затримала ще чотирьох осіб. Зокрема у неділю, 19 серпня, поліцейські провели спецоперацію на сході країни та затримали ще трьох осіб.