ua en ru

Поклонська призупинила діяльність Меджлісу в Криму

Поклонська призупинила діяльність Меджлісу в Криму Фото: "прокурор" анексованого Росією Криму Наталія Поклонська

Рішення про припинення діяльності Меджлісу буде діяти до винесення рішення Верховного суду Криму

"Прокурор" анексованого Росією Криму Наталія Поклонська в середу, 13 квітня, винесла рішення про призупинення діяльності Меджлісу кримських татар. Копія документа вручена представникам громадського об'єднання. Про це повідомляє ТАСС.

Копія документа вручена представникам громадського об'єднання.

"Сьогодні мною було прийнято рішення про призупинення діяльності громадського об'єднання "Меджліс кримсько-татарського народу" в цілях недопущення порушення федерального законодавства", - сказала ТАСС Поклонська.

Рішення "прокуратури" Криму було направлено в міністерство юстиції РФ для включення його в загальний перелік громадських і релігійних об'єднань, діяльність яких припинена на території РФ.


"Припиняються права громадського об'єднання. Їм забороняється користуватися всіма державними і муніципальними ЗМІ, вони не можуть проводити різні публічні масові заходи, використовувати банківські вклади і взагалі проводити якусь роботу. Вся їхня пропаганда буде заборонена", - пояснила прокурор Криму.

Рішення про припинення діяльності Меджлісу буде діяти до винесення рішення Верховного суду Криму за позовом Поклонської.

Нагадаємо, 31 березня Верховна Рада України закликала міжнародне співтовариство засудити намір Російської Федерації заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу і визнати його екстремістською організацією.