ua en ru

Шанувальники Джобса несуть до магазинів Apple свічки, квіти і яблука

Шанувальники засновника корпорації Apple Стіва Джобса, який помер після тривалої хвороби у віці 56 років, збираються біля фірмових магазинів компанії, щоб вшанувати його пам'ять, передає радіо "Маяк".

В Нью-Йорку - п'ять фірмових магазинів Apple, ще один планується незабаром відкрити в будівлі Центрального вокзалу. Біля входу в найвідоміший з них - на П'ятій авеню - вже через годину після звістки про смерть Джобса фанати звели меморіал з його фотографій, квітів, свічок і надкушених яблук - логотипу компанії.

Багато з тих, хто прийшов, не приховували сліз. "Його ніколи не забудуть. Пам'ять про нього буде жити", - говорить мешканка Нью-Йорка Евелін Росадо. "Я дуже засмучена. Він був генієм. Я вдячна йому. Він зробив моє життя набагато легшим і приємнішим", - відзначає інша шанувальниця Джобса.

Співчуття висловив і мер Нью-Йорка Майкл Блумберг. "США позбулися генія, якого будуть пам'ятати поряд з Томасом Едісоном і Альбертом Ейнштейном, і чиї ідеї будуть визначальними для багатьох поколінь", - зазначив мер.

Перед штаб-квартирою Apple в Купертіно ще вночі були приспущені прапори. Сотні людей зібралися на галявині перед головним офісом, щоб попрощатися з легендарним засновником Apple.

На рахунку Джобса авторство і співавтор понад 230 винаходів - від комп'ютерів і мобільних засобів зв'язку до дизайну інтерфейсів, панелей управління. У 2003 р. стало відомо, що Джобс серйозно хворий. Він переніс кілька операцій, проте продовжував працювати. У серпні 2011 р. Джобс заявив про відхід з посади глави компанії і обійняв посаду голови ради директорів.