ua en ru

Показники захворюваності на грип та ГРІ знаходяться нижче епідеміологічних порогів, - Мінздоров‘я

Показники захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції (ГРІ) знаходяться нижче епідеміологічних порогів. Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник директора Департаменту організації санітарно-епідеміологічного нагляду Міністерства охорони здоров‘я України Антон Парусов, передає кореспондент РБК-Україна.
А.Парусов зазначив, що сьогодні показник захворюваності в 1,5 рази нижче, ніж було зафіксовано на цей же період в минулому році. "Всього за минулий тиждень у 10 контрольних містах України було зареєстровано 55 тис. 103 хворих на гострі респіраторні інфекції. З них госпіталізовано 620 осіб серед яких 82,6% склали діти до 17 років", - зазначив він.
Стосовно хворих серед дитячого населення він повідомив, що всього зареєстровано 38 тис. 92 випадки захворювання на грип та ГРІ (69,1% числа усіх хворих). Найчастіше хворіли діти до 9 років.
Окрім цього А.Парусов наголосив, що за 47 тижнів у 10 контрольних містах не зареєстровано жодного летального випадку серед хворих, а також повідомив, що жодних атипових чи мутованих штамів в Україні не зареєстровано.