ua en ru

Пошукові системи "Яндекс" і Rambler повністю припинили роботу

У роботі найбільшої пошукової системи "Яндекс" стався мережевий збій. Пошуковик повністю припинив роботу приблизно о 16.00 за київським часом. Причини, за якими "впав" "Яндекс", поки невідомі.

Як повідомив прес-секретар "Яндекса" Очир Манджиков, програмісти з'ясовують, у чому проблема. Він пообіцяв, що робота сервісу буде відновлена ​​найближчим часом.

На даний момент головна сторінка вантажиться, проте пошук не працює, так само як і інші сервіси "Яндекса", в тому числі пошта, "Яндекс.Карти", "Яндекс.Директ" (система контекстної реклами на сторінках "Яндекса" і сайтах партнерів рекламної системи "Яндекса"), "Яндекс.Деньги", "Яндекс.Маркет" та інші.

За неофіційними даними, у всьому офісі "Яндекса" відсутній інтернет.

Крім того, не працює ще одна російська пошукова система - пошуковий сервіс Rambler, який використовує механізм пошуку "Яндекса". Сторінка пошуковика відкривається, але не реагує на запити. На сайті Rambler видається напис, що в технічній службі знають про подію.

Недоступний також рейтинг сайтів "Рамблер ТОП100".

"Яндекс" є однією з найбільших російських IT-компаній та сьомою серед пошукових сайтів світу за кількістю оброблених пошукових запитів. Вона з'явилася в 1997 р. У 2010 р. частка "Яндекса" в пошукових запитах в Рунеті вперше за чотири роки перевищила 60%.

В даний час частка "Яндекса" в Рунеті складає близько 65% проти 22% у світового лідера Google. 19 травня 2010 р. компанія запустила англомовну версію своєї пошукової системи на домені yandex.com і вийшла на міжнародний рівень. 24 травня 2011 р. звичайні акції "Яндекса" класу A почали торгуватися на американській біржі Nasdaq у секції Nasdaq Global Select Market.

В рамках первинного публічного розміщення акцій (IPO) було розміщено 52,174 млн акцій Yandex за ціною 25 дол. за папір, обсяг розміщення склав 1,3 млрд дол. (без урахування опціону перепідписання). Підсумковий обсяг надходжень від продажу акцій в рамках IPO "Яндекса" на користь самої компанії і ряду її акціонерів досяг 1,43 млрд дол.