ua en ru

Прикордонники зафіксували протягом тижня більше 40 безпілотників

Прикордонники зафіксували протягом тижня більше 40 безпілотників Фото: Олег Слободян

Минулого тижня було зафіксовано 32 безпілотника

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) за останній тиждень збільшилася активність ведення повітряної розвідки за допомогою безпілотних літальних апаратів противника: за тиждень прикордонники зафіксували 41 БПЛА. Про це в ході брифінгу заявив прес-секретар голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"За останній тиждень дещо збільшилася активність ведення повітряної розвідки за допомогою безпілотних літальних апаратів. З часу нашого останнього брифінгу, 9 липня, в смузі безпеки, уздовж лінії бойових дій прикордонники зафіксували 41 безпілотний літальний апарат. Минулого тижня їх було 32", - заявив Слободян.

За його словами, літальні апарати були відслідковані практично у всіх районах уздовж лінії бойових зіткнень.

"Також вчора на ділянці Луганського загону навпроти відділення прикордонної служби Білолуцьк в безпосередній близькості від кордону був зафіксований проліт російського вертольота МІ- 8. Порушення повітряного простору України не зафіксовано", - повідомив Слободян.

Він також зазначив, що за минулий тиждень зросла і активність обстрілів українських прикордонників з боку супротивника.

"За останній тиждень, з дня нашого останнього брифінгу 9 липня, зросла активність обстрілів російсько-терористичними військами блок-постів, де прикордонники ведуть службу спільно з військовослужбовцями ЗСУ. Так, 9 липня, українські прикордонники в 17 випадках потрапляли під обстріл з боку російсько-терористичних військ. Минулого тижня таких випадків було 10", - розповів Слободян.

Нагадаємо, за добу в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі поранені 11 українських військових, загиблих немає.