ua en ru

Прикордонники затримали двох іноземців, яких розшукує Інтерпол

Прикордонники затримали двох іноземців, яких розшукує Інтерпол Фото: український прикордонник

Зокрема йдеться про громадян Туреччини й Німеччини

Українські прикордонники затримали двох іноземців, які перебуваються у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що прикордонники Львівського загону зупинили в аеропорту 49-річного громадянина Туреччини, який прибув в Україну авіарейсом "Стамбул-Львів".

"Під час проходження паспортного контролю прикордонники встановили, що іноземець перебуває у міжнародному розшуку за шахрайство на території Німеччини. Затриманого встановленим порядком прикордонники передали представникам Національної поліції", - йдеться в повідомленні.

Також учора, за даними відомства, в аеропорту "Бориспіль" співробітники Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" затримали громадянина Німеччини, який перебував у міжнародному розшуку.

"Іноземець прямував рейсом "Бангкок-Київ". Під час заходів контролю прикордонники встановили, що чоловік 1971 року народження розшукується Інтерполом за вчинення злочину в Німеччині, пов'язаного з підробкою документів та шахрайством. Особу теж було затримано та передано представникам Нацполіції", - доповіли в ДПСУ.

Крім того, автомобіль, який знаходився в міжнародному розшуку, зупинили 7 травня прикордонники Чопського загону. Під час перевірки транспортного засобу "Порше" 2010 року випуску, який прямував із України через пункт пропуску "Тиса", відбулося спрацювання бази даних Інтерполу. В ході встановлення обставин було з’ясовано, що автівку викрали на території Словаччини. Водія-словака і транспортний засіб передали до Нацполіції.

Нагадаємо, 2 травня 2017 року в пункті пропуску "Платонове" прикордонники Подільського загону Одеської області виявили та затримали громадянина Росії, який перебував в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.