ua en ru

Прикордонники затримали 5 нелегальних мігрантів з Алжиру і Монголії

Прикордонники затримали 5 нелегальних мігрантів з Алжиру і Монголії Фото: прикордонники (dn.gov.ua.jpg)

Мігранти намагалися незаконним способом потрапити з України в Європу

Українські прикордонники затримали 5 нелегальних мігрантів з Алжиру і Монголії, які прямували в Європу. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"Співробітники прикордонного відомства Мостиського та Чопського загонів, в рамках проведення операції "Кордон-2017", затримали 5 нелегальних мігрантів з Монголії та Алжиру", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, дільничний інспектор прикордонної служби відділу "Краковець" отримав інформацію від місцевого жителя одного з прикордонних сіл про рух невідомих осіб, які прямували в бік сусідньої країни.

Так, правоохоронці почали діяти негайно і менше ніж в кілометрі від кордону затримали двох громадян Алжиру. Як з'ясувалося згодом, затримані чоловіки 1988 року народження прибули в Україну легально повітряним сполученням, однак мали за мету продовжити подорож в Європу незаконним способом.

Прикордонники затримали 5 нелегальних мігрантів з Алжиру і Монголії

Фото: правоохоронці затримали громадян Алжиру (dpsu.gov.ua)

Крім того, прикордонники відділу "Ужгород", за 350 метрів від загороджувального паркану виявили також 3 нелегальних мігрантів. Як з'ясувалося згодом, затримані громадяни Монголії, без документів прямували до Словаччини.

Прикордонники затримали 5 нелегальних мігрантів з Алжиру і Монголії

Фото: правоохоронці затримали громадян Монголії (dpsu.gov.ua)

За спробу незаконного перетину держкордону України щодо громадян Алжиру і Монголії складені протоколи про адміністративне правопорушення за частиною 2 статті 204-1 КУпАП, рішення у справі буде приймати суд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські прикордонники затримали в Сумській області двох громадян Туреччини, які планували незаконно перетнути кордон України з Росією.