ua en ru

Прикордонники продовжують відбивати атаку терористів у Луганську, - Турчинов

Українські прикордонники продовжують відбивати атаку терористів у Луганську. Про це на погоджувальній раді у Верховній Раді заявив в.о. Президента, спікер парламенту Олександр Турчинов.

"Зараз наші прикордонники тримають оборону і захищають кордон від Городища Луганській області до Амросіївки, вони несуть службу в найскладніших умовах, вони окуповані терористами. Зараз йде бій у Луганську. Оборону тримають прикордонники. Потрібно розуміти, у яких умовах вони працюють... Вони будуть і надалі нести свій обов'язок до тих пір, поки наша територія не буде очищена від терористів", - зазначив Турчинов.

Нагадаємо, за даними "Інформаційного опору", в Луганську в ході штурму прикордонного загону знищено 5 терористів і ще 8 поранено. З боку українських прикордонників 7 поранених, 3 з них тяжко.

За повідомленням Держприкордонслужби, близько 00:30 понеділка до управління луганського прикордонного загону під'їхало близько 100 озброєних чоловік, які розосередилися за периметром загону. Перша атака із застосуванням автоматів і підствольних гранатометів почалася близько 04:00 і тривала близько 40 хвилин. Прикордонники її відбили. Після передислокації нападники знову почали атакувати. Цього разу з позицій, обладнаних у вікнах багатоповерхівки, по прикордонниках вели прицільний вогонь снайпери. Друга і третя хвилі атаки були відбиті. На території загону виникли осередкові пожежі.

До 8:30 обстріли тривали. Кількість бойовиків збільшилася до 500. Серед прикордонників 7 були поранені.

О 9:40 офіційний представник штабу антитерористичної операції Владислав Селезньов повідомив, що авіація Збройних сил України розсіяла терористів, які атакували луганський прикордонний загін.