ua en ru

Прикордонники припинили роботу міжнародного каналу торгівлі людьми

Прикордонники припинили роботу міжнародного каналу торгівлі людьми Фото: Олег Слободян

Було попереджено спробу вивезення з України до Республіки Польща громадянок України з метою їх сексуальної експлуатації закордоном

Співробітники Державної прикордонної служби України (ДПС) припинили роботу міжнародного каналу торгівлі людьми. Про це в ході брифінгу в четвер в Києві повідомив прес-секретар голови ДПС України Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"31 липня оперативно-розшукові підрозділи Західного регіонального управління Держприкордонслужби спільно з працівниками МВС у Закарпатській області припинили діяльність міжнародного каналу торгівлі людьми. В пункті пропуску Шегині, на Львівщині, прикордонники спільно з працівникам МВС попередили спробу вивезення з України до Республіки Польща громадянок України з метою їх сексуальної експлуатації закордоном",- розповів Слободян.

За його словами, також було затримано декілька учасників злочинного угруповання, викрито мережу вербувальників та організаторів відповідного каналу у кількох регіонах України.

Нагадаємо, співробітники Державної прикордонної служби (ДПС) на початку серпня припинили дві спроби незаконного вивезення дітей за межі України.