ua en ru

Прикордонники відмовили у в'їзді в Україну понад 100 росіянам у період свят

Прикордонники відмовили у в'їзді в Україну понад 100 росіянам у період свят Фото: близько 15 тисяч прикордонників охороняють держкордон

Також в Україну не пропустили трьох представників байкерського руху з Білорусі

З 28 квітня співробітники Державної прикордонної служби відмовили у в'їзді в Україну більше сотні громадянам Російської Федерації. Про це під час брифінгу повідомив спікер ДПС Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"В результаті контролю другої лінії в пунктах пропуску з 28 квітня через кордон не було пропущено понад 100 громадян Російської Федерації, у відношенні яких у прикордонників виникли сумніви щодо щирості їхніх намірів та дійсної мети поїздки",- повідомив Слободян.

За його словами, також в Україну не пропустили трьох представників байкерського руху з Білорусі, які, на думку прикордонників, могли брати участь у заходах щодо дестабілізації ситуації.


За словами Олега Слободяна, в цілому з 29 квітня прикордонники оформили понад 1 мільйон 200 тисяч людей і майже 300 тисяч транспортних засобів. Отже, приріст пасажирського трафіку через кордон напередодні святкових днів склав понад 40 тисяч чоловік, більшу частину з яких склали громадяни України, які поверталися додому.

"В цілому щодоби в період свят державний кордон щодоби охороняють і буде охороняти близько 15 тисяч прикордонників",- повідомив Слободян.

Також для прикриття підступів в акваторії Чорного і Азовського морів задіяно 5 тактичних груп кораблів та катерів морської охорони. Крім того, для проведення моніторингу ділянок відповідальності Держприкордоннослужби в постійній готовності знаходяться вертольоти МІ-8 і патрульні літаки.

"Моніторинг здійснюється також на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією Криму, а також обстежується та виключна морська економічна зона та акваторія Азовського моря",- зазначив Слободян.

Нагадаємо, Державна прикордонна служба у взаємодії з іншими правоохоронними органами посилила заходи безпеки на всіх ділянках кордону, в тому числі і західний кордон на час травневих свят.