ua en ru

Прикордонники і ВСУ відобразили ряд нападів бойовиків на КПП держкордону, - інфоцентр РНБО

Прикордонники та Збройні сили України (ЗСУ) відбили ряд нападів бойовиків на контрольно-пропускні пункти державної кордону.

Прикордонники та Збройні сили України (ЗСУ) відбили ряд нападів бойовиків на контрольно-пропускні пункти державної кордону. Про це в ході брифінгу заявив представник інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Чеповий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Протягом 22 червня прикордонниками відбито напад бойовиків в районі населеного пункту Бірюкове Луганської області. З 08:05 до 11:30 тривало бойове зіткнення з терористами, які відкрили вогонь по прикордонникам з мінометів, РПГ і стрілецької зброї. На допомогу терористам висунулася банда російських бойовиків, основним завданням якої було встановлення повного контролю над КПП "Бірюкове". В результаті бою при взаємодії з підрозділами ЗСУ напад було відбито, постраждалих немає. З боку терористів 2 поранених, 2 полонених", - заявив Чеповий.

При цьому в РНБО зазначили, що це не єдиний за добу випадок нападу на прикордонні підрозділи.

"О 12:35 на прикордонний наряд відділу прикордонної служби "Біловодськ" поблизу населеного пункту Ноздровка Луганської обл. напали бойовики. Прикордонники прийняли бій і відбили атаку. До місця бою висунулися 2 групи реагування з відділів прикордонної служби "Городище" та "Біловодськ". Крім того, на допомогу прикордонникам прибули військовослужбовці підрозділів ЗСУ. 22 червня з 11:00 до 12:00 в районі населеного пункту Городище Луганської обл. 16 бойовиків, які проникли на територію України з РФ, здійснили напад на колону Луганського прикордонного загону, обстрілявши його із засідки з мінометів і снайперської гвинтівки. В результаті обстрілу 6 прикордонників поранено", - заявив Чеповий.

За його словами, всі поранені були направлені в лікарні Києва.