ua en ru

Поїзди № 1,2 "Київ-Москва" із 25 грудня ц.р. курсуватимуть без зупинок на українському кордоні, - експеримент

Поїзди № 1 та № 2 "Київ-Москва" та "Москва-Київ" курсуватимуть без зупинок на українському кордоні вже до кінця 2010 року. Такий прогноз, щодо якого зійшлася більшість експертів, було озвучено в ході міжвідомчої наради в Адміністрації Держприкордонслужби України, передає прес-служба Держприкордонслужби.
"Принаймні зелене світло поїзди матимуть на території нашої держави, оскільки відповідні органи сусідньої країни поки що не дали остаточної відповіді щодо початку експерименту на території Російської Федерації", - сказано в повідомленні Держприкордонслужби
Головні учасники експерименту - прикордонники, митники та залізничники - запевнили, що уже практично готові до його початку та запровадження нової технологічної схеми.
Як зазначив головуючий на нараді перший заступник голови Держприкордонслужби Павло Шишолін, для цього було підібрано та підготовлено персонал, забезпечено його сучасними технічними засобами контролю, здатними до зчитування біометричних даних.
Нова технологія передбачатиме оформлення поїзда "Київ-Москва" на першому пероні станції "Київ-пасажирський", а "Москва-Київ" - дорогою від станції "Дарниця" до станції "Київ-пасажирський".
Для прискорення процедури документи на право перетинання державного кордону разом із квитком будуть перевіряти уже при вході у вагон.
Суттєвих проблем із запровадженням експерименту сьогодні немає, впевнені фахівці. Контролюючі органи матимуть необхідні приміщення, а також доступ до системи відеомоніторингу вокзалу та у поїздах - для забезпечення режиму. Пасажирів додатково буде поінформовано про механізми проходження прикордонно-митного оформлення, підготовки необхідних документів.
Крім цього, за оцінкою представників Мінтрансзв'язку України, запровадження експерименту змістить розклад руху кількох поїздів на 3-17 хвилин. У зв'язку з цим громадянам, які завчасно придбали квитки, слід буде поцікавитися часом відправлення.
За результатами наради було прийнято рішення рекомендувати керівникам задіяних структур розпочати експеримент уже 25 грудня 2010 року.