ua en ru

Підрозділи КОРД будуть працювати ще в двох областях України

Підрозділи КОРД будуть працювати ще в двох областях України Ілюстративне фото (facebook.com-KORD.NPU)

Нові підрозділи будуть нести службу у Вінницькій та Чернігівській областях

Міністр внутрішніх справ повідомив, що 46 бійців підрозділу спеціального призначення КОРД (Корпус оперативно-раптового дії) отримали сертифікати про закінчення курсу підготовки. Про це, як передает департамент комунікації МВС України, глава міністерства Арсен Аваков сказав сьогодні, 27 квітня, під час випуску спецназівців.

Зокрема, повідомляється, що нові підрозділи будуть нести службу у Вінницькій і Чернігівській областях.

"Сьогодні підрозділ КОРД майже повністю сформований. В ньому служать вже 485 бійців. На всю країну буде працювати 630 осіб. Це хлопці, які захищають українців. Ви - наша надія", - сказав Аваков.

Також міністр подякував за допомогу, яку надають американські партнери, і відзначив високий рівень підготовки спецназівців.

"Шановні поліцейські, пані Посол, запрошені. Вже багато разів ми випускали на цьому плацу бійців КОРД, спасибі нашим американським партнерам за технічну та методичну допомогу, яку вони надають. Техніка - це важливо, але головне - це підготовка наших фахівців. Інструктори КОРД надають високий рівень підготовки наших спецназівців", - сказав Аваков.

У свою чергу, посол США в Україні Марі Йованович зазначила, що черговий випуск спецпідрозділу КОРД - це черговий етап українсько-американського співробітництва.

"Сьогодні ще один етап у нашій співпраці, ми створюємо в двох областях такі підрозділи. Це Вінниця та Чернігів. А це означає, що майже вся Україна під вашим захистом. Ви зробите те, чого від вас чекають усі - оборона України", - сказала вона.

Крім того, Марі Йованович передала голові Нацполиции сертифікати на 44 автомобіля в рамках технічної допомоги.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Україні планують набрати більше 2 тис. бійців спецпідрозділу КОРД.