ua en ru

Підписано Угоду про асоційовану участь України в діяльності Євратому

Підписано Угоду про асоційовану участь України в діяльності Євратому Фото: від України Угоду підписав глава МЗС Павло Клімкін

Відповідний документ підписано 27 червня в Брюсселі

Підписано Угоду між урядом України та Європейським співтовариством з атомної енергії про наукову і технологічну співпрацю та асоційовану участь України у Програмі наукових досліджень та навчання Євратом (2014-2018). Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

Зазначено, що відповідний документ за присутності президента Петра Порошенка підписали у Брюсселі міністр закордонних справ Павло Клімкін і Комісар із питань досліджень, науки й інновацій Карлос Моедаш.

"Метою укладення Угоди є набуття Україною статусу асоційованого члена у Програмі наукових досліджень та навчання "Євратом (2014-2018)" та забезпечення нормативного-правового підґрунтя для участі у ній нашої держави", - йдеться в повідомленні.


Повідомляється, що набуття статусу асоційованого члена "Євратом" відкриває Україні шляхи для участі українських наукових установ у перспективних проектах сфери ядерної енергетики, що сприятиме імплементації державою стандартів ядерної безпеки Європейського Союзу.

Крім того, очікується, що імплементація Угоди сприятиме інтеграції України до європейської наукової спільноти та посиленню міжнародного науково-технічного співробітництва в галузі ядерної енергетики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках візиту Порошенка до Брюсселя 27 червня планується підписання Угоди про асоційовану участь України у програмі наукових досліджень та навчання Євратому.