ua en ru

Порошенко сьогодні візьме участь у "міні-саміті" Україна-ЄС

Порошенко сьогодні візьме участь у "міні-саміті" Україна-ЄС Фото: Петро Порошенко зустрінеться з керівництвом Євросоюзу

Там обговорюватимуться санкції проти РФ та безвізовий режим для українців

Президент Петро Порошенко 27 червня 2016 року здійснить робочий візит до інституцій Європейського Союзу для участі у політичних консультаціях високого рівня Україна - ЄС. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначено, що консультації або "міні-саміт" Україна-ЄС будуть присвячені обговоренню результатів референдуму у Великій Британії про членство в Євросоюзі та їхнього впливу на відносини між Україною та ЄС, шляхів подальшої мобілізації підтримки Євросоюзом порядку денного реформ в Україні, максимального використання потенціалу поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, а також запровадження безвізового режиму.

"Глава держави планує використати переговори в Брюсселі для сприяння формуванню консенсусу серед держав-членів ЄС щодо продовження терміну дії економічних санкцій проти Росії у зв’язку з агресією проти України", - йдеться в анонсі візиту.


Там також повідомляється, що в "міні-саміті" сторону ЄС представлятимуть президент Європейської Ради Дональд Туск, глава Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер та президент Європейського Парламенту Мартін Шульц, віце-президент Єврокомісії - високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Моґеріні, а також ключові комісари.

Крім того, анонсовано окрему зустріч Порошенка з Шульцем для подальшої координації дій із метою якнайшвидшого схвалення рішення про запровадження ЄС безвізового режиму для громадян України.

"У рамках робочого візиту планується підписання Угоди про співробітництво між Україною та Європейською організацією з питань юстиції, а також Угоди про асоційовану участь України у програмі наукових досліджень та навчання Євратому", - резюмували в Адміністрації президента.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр Володимир Гройсман 27-28 червня 2016 року відвідає з робочим візитом Німеччину, де заплановані його зустрічі з керівництвом ФРН.