ua en ru

Підписання угоди про "відкрите небо" з ЄС очікується у 2014 році, набрання чинності - у 2015 р., - Мінінфраструктури

Підписання угоди про "відкрите небо" з ЄС очікується у 2014 році, набрання чинності - у 2015 р., повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

За словами заступника міністра інфраструктури Володимира Корнієнка, у повітряному сполученні нині вже практично не має обмежень на авіарейси з Росією, також триває підготовка угод щодо лібералізації авіаперевезень зі США, Ізраїлем та Італією. "Авіакомпанії здійснюють перельоти з усіх заявлених міст РФ. Такі ж переговори проводяться зі США, Ізраїлем, Італією", - зазначив Володимир Корнієнко.

Заступник міністра повідомив, що наразі серед пріоритетів Державіаслужби та Мінінфраструктури - угода з Європейським Союзом про Спільний авіаційний простір. Вже відбулося сім раундів переговорів, останній - восьмий - заплановано провести у жовтні цього року.

"У повітряному сполученні на сьогодні одне з основних питань - спільний авіаційний простір з ЄС. Переговори проходять достатньо ефективно. Підписання угоди очікується влітку 2014 р., а її вступ у дію - на початку 2015 р.", - зазначив Володимир Корнієнко, додавши, що підписання цього документу сприятиме покращенню якості перевезень та відкриє нові можливості для авіаперевізників.