ua en ru

Підозрювані в отруєнні Скрипалів працюють на російську розвідку, - Мей

Підозрювані в отруєнні Скрипалів працюють на російську розвідку, - Мей Фото: Тереза Мей (gov.uk)

Операція по отруєнню Скрипалів ймовірно була схвалена високопоставленими особами в РФ

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що підозрювані в отруєнні колишнього співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньки Юлії працюють у Головному розвідувальному управлінні Міноборони Росії. Про це повідомляє The Guardian.

За словами Мей, операція по отруєнню Скрипалів ймовірно була схвалена не тільки в ГРУ, але і високопоставленими особами в Росії.

Нагадаємо, що у Великобританії звинуватили двох громадян РФ в отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в англійському місті Солсбері. Сліди отруйної речовини класу "Новачок" знайдені в готельному номері, де зупинялися підозрювані Олександр Петров і Руслан Боширов.

Сьогодні у Великобританії поліція оприлюднила серію фотографій з камер відеоспостереження з двома росіянами, яких звинувачують в отруєнні. Зокрема, записи камер відеоспостереження дали можливість відстежити маршрут пересування Петрова і Боширова 3 і 4 березня.

Додамо, що санкційні заходи Сполучених Штатів Америки проти Російської Федерації у зв'язку із застосуванням хімічної зброї на території Великобританії вступили в силу 27 серпня,