ua en ru

Підозри у веденні агресивної війни проти України повідомлені 18 високопосадовцям РФ, - Луценко 

Підозри у веденні агресивної війни проти України повідомлені 18 високопосадовцям РФ, - Луценко  Фото: Юрій Луценко

У результаті вчинення вищим керівництвом ЗС РФ віроломного вбивства загинуло 366 осіб

Підозри у веденні агресивної війни проти України повідомлені 18 високопосадовцям Російської Федерації. Про це сьогодні на засіданні комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Керуючись висновками експертизи, російську військову агресію, як основний фактор зазначени втрат та на підставі зібраних доказів ГПУ, 8 серпня серпня 2016 року повідомлено про підозру у скоєнні особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України... підозру про ведення агресивної війни проти України повідомлено 18 особам з числа представників влади і керівництва ЗС РФ", - заявив Луценко.


За його словами, у результаті вчинення вищим керівництвом ЗС РФ віроломного вбивства загинуло 366 осіб, 429 отримали поранення різного ступеня важкості, 300 потрапили у полон противника.

ЗСУ також понесли матеріальні втрати біля 300 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) направить до суду справу щодо державної зради екс-президента України Віктора Януковича до кінця поточного року.