ua en ru

ГПУ направить до суду справу щодо держзради Януковича до кінця 2016, - Луценко 

ГПУ направить до суду справу щодо держзради Януковича до кінця 2016, - Луценко  Фото: Юрій Луценко розповів про хід розслідування справи щодо Януковича

Прокуратурою розслідується справа щодо розв'язання владою РФ агресивної війни проти України

Генеральна прокуратура України (ГПУ) направить до суду справу щодо державної зради екс-президента України Віктора Януковича до кінця поточного року. Про це сьогодні на засіданні комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Державна зрада колишнього екс-президента Януковича, керівництва ЗСУ... Представників правоохоронних органів Якименка, Захарченка, Шуляка та інших. ГПУ продовжує розслідування ці частини справи і в рамках загальної справи екс-президента Януковича планує направити її частину щодо державної зради до суду протягом поточного року", - заявив Луценко.


За його словами, наразі військовою прокуратурою розслідується кримінальне провадження за фактом розв'язання владою РФ та службовими особами Збройних сил РФ агресивної війни проти України.

Справа розслідується 2 роки. Обсяг матеріалів кримінального провадження становить понад 800 томів. З них 350 мають гриф "таємно" та "цілком таємно".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що проти Генерального прокурора України Юрія Луценка готують акції протесту.