ua en ru

Подольський заявив відвід колегії суддів, які розглядають апеляцію у справі Пукача

Подольський заявив відвід колегії суддів, які розглядають апеляцію у справі Пукача Фото: Олексій Пукач

Прокурори і представник Мирослави Гонгадзе висловилися проти відводу суддів

Потерпілий у справі колишнього керівника департаменту спостереження МВС України Олексія Пукача Олексій Подольський заявив відвід колегії суддів, які розглядають апеляцію. Таке клопотання Подільський заявив в ході судового засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я, потерпілий у справі Олексій Подольський, не довіряю суддям, як особам, на моє переконання, які вже вчинили посадовий злочин, обставини якого я привів. І не приховуючи демонструють нам винесення завідомо неправосудного рішення на замовлення тих, хто давав команду вбивати Георгія Гонгадзе і катувати мене", - заявив Подольський.

На думку Подольського, колегія суддів є необ'єктивною і упередженою. Подольський зазначив, що в ході розгляду апеляцій колегія суддів приймає рішення, які обмежують його права.

Представники Подільського, Пукач зі своїм адвокатом підтримали заяву про відвід суддів.

Прокурори, а також представник Мирослави Гонгадзе висловилися проти задоволення заявленого клопотання.

Суд пішов до нарадчої кімнати до 14:30 для прийняття рішення за заявленим клопотанням.

Нагадаємо, вчора суд вже відмовляв Олексію Подольському у відводі суддів.

Печерський районний суд Києва визнав Пукача винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе і засудив його до довічного позбавлення волі 29 січня 2013 р. Суд встановив, що Пукач у ніч із 16 на 17 вересня 2000 р. вбив Гонгадзе за його професійну діяльність за вказівкою тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.