ua en ru

ГПУ передала до суду справу екс-міністра юстиції Лавриновича

ГПУ передала до суду справу екс-міністра юстиції Лавриновича Фото: Олександр Лавринович (УНІАН)

Лавриновича звинувачують у захопленні державної влади у 2010 році

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Повідомляється, що Лавринович обвинувачується у вчиненні в період з липня по жовтень 2010 року захоплення державної влади в інтересах Віктора Януковича шляхом вжиття заходів, які привели до розширення повноважень президента незаконним способом. Тоді Конституційний суд у закритому режимі повернув Україну до президентсько-парламентської форми правління.

"Досудове розслідування відносно інших підозрюваних у зазначеному кримінальному провадженні, а саме екс-президента України Віктора Януковича і колишнього заступника міністра юстиції України, на даний час зупинено у зв'язку з оголошенням їх у розшук", - йдеться в повідомленні.

Також у ГПУ зазначили, що стосовно інших осіб, причетних до скоєння даного злочину, розслідування триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ завершила розслідування справи Лавриновича. У вересні минулого року його заарештовували за підозрою в насильному поваленні конституційного ладу, однак апеляційна інстанція випустила його з-під варти.