ua en ru

Подільський райсуд Києва відпустив під домашній арешт чотирьох активістів Євромайдану

Подільський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту чотирьом активістам Євромайдану

Подільський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді двох місяців домашнього арешту чотирьом активістам Євромайдану, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами прокурорів, чотирьох активістів Євромайдану затримали за побиття та вимагання грошей. Як повідомила прес-служба прокуратури Подільського району м. Києва, 9 лютого 2014 р. вказані чоловіки, знаходячись у приміщенні Українського дому, схопили 31-річного активіста, побили його, силоміць посадили в автомобіль та відвезли до пішохідного мосту на вул.. Набережно-Луговій, вимагаючи у потерпілого 14 тис. грн.

"Усі учасники протиправних дій були затримані на гарячому правоохоронцями. За результатами проведених першочергових слідчих дій вказаним особам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України - вимагання, вчинене групою осіб", - повідомили у прокуратурі.

Активістів Євромайдану кажуть, що це була провокація. Як повідомили мітингувальники, що знаходилися під будівлею суду, ці чотири людини були арештовані після того, як вони привели до міліції затриманого ними на Майдані кишенькового злодія.

Чотири активісти були звільнені прямо в залі суду. З суду їх відвезли народні депутати від "Батьківщини" Арсен Аваков, Андрій Павловський, а також Микола Катеринчук.

Під час судового засідання будівлю Подільського райсуду пікетували близько 100 активістів Євромайдану зі щитами, кийками і в касках. За словами представників самооборони майдану, акція суто мирна.

Однак після завершення засідання суду виявилося, що у автозаку, припаркованого біля будівлі суду, проколоті і спущені шини, а також відсутні дзеркала заднього виду і номерні знаки. Також у автозаку був пробитий бензобак, з якого витікав бензин.

"Все, що є: дзеркал немає, номерів немає, пробиті колеса", - прокоментував один з міліціонерів, що чергували під будівлею Подільського райсуду.

Активісти Евромайдана відзначили, що пошкодження автомобіля - не їх робота, однак висловили припущення, що хтось міг таким чином спробувати перешкоджати руху автозаку в разі, якщо суд прийме щодо чотирьох активістів інший запобіжний захід, зокрема - утримання під вартою.

На даний момент, мітинг під будівлею суду закінчився.

Під бензобак автозаку поставили п'ятилітрову пляшку, в яку витікає бензин.