ua en ru

Українській опозиції слід звернути увагу на те, що сьогодні Європа протистоїть неонацизму, - Чечетов

Представникам української опозиції слід звернути увагу на те, що сьогодні Європа протистоїть неонацизму, расизму і антисемітизму. Про це в ефірі "Ера-ФМ" заявив народний депутат України, перший заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, повідомила прес-служба Партії регіонів.

Чечетов нагадав про події, що стосуються дій окремих осіб під час футбольного матчу, який відбувся 6 вересня 2013 р. на стадіоні "Арена Львів" та на які звернув увагу дисциплінарний комітет ФІФА: "І Україні також показали "жовту картку" за символіку, використану у Львові, яку Європа не сприймає".

"І якщо опозиція думає, що, піднявши прапор антисемітизму, неонацизму та расизму, можна увійти у великий європейський дім, то вона помиляється - так нас туди не пустять. "Жовта картка" у Львові є свідченням цього", - підкреслив політик.

Він також нагадав, що 11 жовтня цього року фракція Партії регіонів залишила сесійну залу ВР на знак протесту проти неонацистської символіки, яку вивісили там представники фракції "Свобода".

Депутат зазначив, що в цей же день в Україні проходив національний "круглий стіл" з питань євроінтеграції: "І коли в Україну приїхали європейські політики, в залі (ВР) також з'явилася ця "брудна символіка". Але ми (парламентська більшість) відмовилися тоді працювати в сесійній залі. І це говорить про те, що нинішня влада в Україні заперечує неонацизм".

"Якщо ми хочемо побудувати європейську державу, то в Європу нам треба входити з тим "статутом", який там прийнятний, - зазначив політик. - Ми хочемо побудувати європейську державу з великою дружною родиною, багатонаціональною. Адже ми -багатонаціональна держава. І ми введемо Україну у великий європейський дім".

Чечетов зазначив, що в ЄС сьогодні бачать щире бажання української влади "привести Україну у великий європейський дім" і підтримують її устремління.