ua en ru

На підконтрольних ДНР територіях на Донбасі з'явилися шість гаубиць, - СММ ОБСЄ

На підконтрольних ДНР територіях на Донбасі з'явилися шість гаубиць, - СММ ОБСЄ Фото: СММ ОБСЄ (facebook.com/oscesmm)

Спостерігачі не змогли потрапити в два місця розміщення відведеного важкого озброєння на території бойовиків ДНР

Спостерігачі СММ ОБСЄ помітили на окупованій території Донецької області шість гаубиці "Гвоздика". Про це йдеться у звіті СММ станом на 19:30 3 липня, який був опублікований на сайт місії у вівторок, 4 липня.

"Місія відзначила наявність озброєння, яке вона не змогла верифікувати як відведене, оскільки умови його зберігання не відповідають критеріям, передбаченим у повідомленні від 16 жовтня 2015 року. В контрольованих районах ДНР за (визначеними) координатами відведення СММ побачила шість 122-мм самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика", - повідомили в СММ.

Крім цього, спостерігачі зазначили, що не змогли потрапити в два місця розміщення відведеного важкого озброєння на території бойовиків ДНР у зв'язку з обмеженнями в області безпеки. Тим не менш, представники СММ ОБСЄ змогли побачити це озброєння з певної відстані.

Також повідомляється, що, згідно доступним СММ даними повітряного спостереження, 26 червня було виявлено 14 бронетранспортерів, 8 з яких були помічені вперше, а також 21 військовий вантажівка поблизу міста Кальміуськое (колишня назва Комсомольське, в 42 км на південний схід від Донецька).

Нагадаємо, Кличко запропонував голові ОБСЄ призначити спецпредставника з питання конфлікту на Донбасі.