ua en ru

Кличко запропонував голові ОБСЄ призначити спецпредставника з питання конфлікту на Донбасі

Кличко запропонував голові ОБСЄ призначити спецпредставника з питання конфлікту на Донбасі Фото: Віталій Кличко і Себастьян Курц (kiev.klichko.org)

Спецпредставник буде контактувати з учасниками врегулювання конфлікту

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до міністра закордонних справ Австрії, голови ОБСЄ Себастьяна Курца з проханням призначити спецпредставника голови ОБСЄ з питання врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Київського міського голови.

"Без активної участі ОБСЄ у врегулюванні на всіх рівнях, конфлікт на Донбасі має тенденцію до консервації. А це невигідно не тільки Україні, це невигідно і Європі. Я маю на увазі необхідність посилення ролі ОБСЄ у врегулюванні конфлікту", - заявив Кличко.

Тому, за його словами, він запропонував Курцу розглянути можливість призначення спецпредставника голови ОБСЄ з питання врегулювання конфлікту на Донбасі. На думку Кличка, спецпредставник буде займатися політичними питаннями і контактувати з усіма сторонами-учасниками врегулювання конфлікту.

"Сьогодні ОБСЄ залучена тільки до процесу переговорів тристоронньої контактної групи по виконанню мінських домовленостей ", - додав Кличко.

Крім цього, голова КМДА подякував голові ОБСЄ за збільшення чисельності місії організації в Донбасі.

Нагадаємо, в ОБСЄ повідомили про зниження числа порушень припинення вогню на Донбасі на 40%.