ua en ru

Підкомісія Кабміну РФ тимчасово скасувала мита на картоплю, капусту і гречку

Підкомісія уряду РФ з митно-тарифного і нетарифного регулювання, захисним заходам в зовнішній торгівлі ухвалила рішення про тимчасове скасування ставок мит на окремі види овочів (картопля, капуста) і гречку. Про це повідомляється в матеріалах уряду РФ, повідомляє РБК. Мита скасовються строком на 6 місяців. При ухваленні рішення враховувалося зниження обсягів виробництва цих товарів в Росії у зв'язку із засухою.
Крім того, підкомісія підтримала збільшення діючої ставки мита на полівінілхлорид з 10% до 15% з одночасним введенням євро-складової у розмірі 0,12 євро/кг. Цей захід дозволить забезпечити цінову конкуренцію по відношенню до аналогічного товару китайського походження, вважають в уряді РФ.
Нагадаємо, в середині вересня ц.р. учасники ринку висловили думку про те, що запаси продовольчої картоплі у РФ будуть витрачені на початок 2011 р. Виробники розраховують на імпорт вже з грудня 2010 р. Російські виробники підтримують скасування або зниження імпортних мит на картоплю і вважають за доцільне ввести цей захід з 1 січня 2011 р.