ua en ru

Під закон про люстрацію підпадає 1 млн чиновників та правоохоронців, - Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що під закон про люстрацію, який 16 вересня 2014 р. прийняла Верховна Рада, потрапляють 1 млн чиновників і правоохоронців.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що під закон про люстрацію, який 16 вересня 2014 р. прийняла Верховна Рада, потрапляють 1 млн чиновників і правоохоронців. Про це він заявив під час засідання Кабінету міністрів України в середу, передає кореспондент РБК-Україна.

"За нашими під рахунками під дію даного закону підпадає 1 млн різного роду чиновників, державних службовців, працівників правоохоронних органів, в тому числі і весь склад Кабінету Міністрів України, МВС, СБУ, ГПУ, вся вертикаль влади", - повідомив Яценюк.

Він підкреслив, що дуже важливо, що під закон по люстрацію попала суддівська влада, працівники правоохоронної системи та чиновники центральних органів влади.

"Ті, хто фальшували вироки і робили їх не іменем України, а іменем Януковича (колишнього Президента України Віктора Януковича), ті хто накладали штрафи на Автомайдан, ті хто фальшували виборчий процес, ті хто за хабарі виносили рішення, такі судді попадають під закон про люстрацію. Попадають під закон про люстрацію всі працівники правоохоронної системи, як відправляли "Беркут" на беззбройних громадян. Попадають під люстрацію всі члени центральних органів виконавчої влади, які працювали в період Віктора Януковича. Попадають під люстрацію і всі хто мали державно владні повноваження. Їх є мільйон", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, 16 вересня 2014 р. Верховна Рада прийняла в цілому 231 голосом законопроект № 4359а "Про очищення влади", що передбачає люстрацію чиновників.