ua en ru

Під стінами ВР зібралося близько тисячі мітингувальників з вимогою не приймати закон про скасування пільг

Під стінами Верховної Ради України (ВР) зібралося близько тисячі мітингувальників з вимогою не приймати закон про скасування пільг ветеранам та ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС), передає кореспондент РБК-Україна.
Мітингувальники зламали паркан перед Маріїнським парком і спробували прорватися до будівлі парламенту. Представники "Беркута" заблокували всі входи і виходи до будівлі ВР і на час стримали учасників акції протесту. У свою чергу мітингувальники провалили огорожу з іншого боку і натовп знову вийшов на огороджену площу перед будівлею парламенту.

У той же час в прес-службі ГУ МВС м. Києва РБК-Україна повідомили, що під ВР мітингують не більше 300 демонстрантів - з громадської організації Житомирські солодощі та з організації Студентський рух Україна. Разом з тим, у прес-службі не уточнили, скільки київська міліція виділила додатково міліціонерів для забезпечення порядку, але відзначили, що демонстрація проходить спокійно.
Нагадаємо, напередодні, 31 жовтня, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що ВР готова до кінця цього пленарного тижня розглянути закон про скасування пільг ветеранам та ліквідаторам аварії на ЧАЕС.