ua en ru

Під контролем ЛНР знаходиться дві третини населення Луганської обл., - Москаль

Під контролем самопроголошеної "Луганської народної республіки" знаходиться 64,4% населення Луганської обл.

Під контролем самопроголошеної "Луганської народної республіки" знаходиться 64,4% населення Луганської обл. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

"Станом на сьогодні під контролем так званої ЛНР знаходиться 64,4% від усього населення Луганської області. На 1 вересня цього року все населення Луганської обл. становить приблизно 2 млн 225 тис. осіб (точні дані навести неможливо, враховуючи значну міграцію з території, підконтрольній ЛНР). 26,1% населення області знаходиться на території, яка контролюється українським урядом, ще 9,5% - на території, яка частково контролюється українським урядом", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що підконтрольна Україні територія Луганської обл. перевищує територію ЛНР, проте бойовики утримують під контролем великі міста області - Луганськ (повністю, окрім р. Щастя, який підпорядковується Луганської міськради, але фактично знаходиться під контролем України), Краснодон, Лутугине, Перевальськ, Алчевськ, Антрацит, Брянку, Кіровськ, Красний Луч, Первомайськ, Ровеньки, Свердловськ, Стаханов. Крім того, за словами Москаля, ЛНР контролює Антрацитівський, Перевальський, Слов'яносербський та частково Попаснянський райони.

"ОДА звертається до жителям України та іноземних гостей з проханням утриматися від поїздок у ці регіони, оскільки гарантувати безпеку громадян там неможливо. На території ЛНР немає єдиного центру управління, вона поділена на сфери впливу розрізнених бойових формувань", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Луганська ОДА ініціює перепідпорядкування низки населених пунктів області Лисичанську замість Первомайська. Також голова ЛОДА Геннадій Москаль планує перенести обладміністрацію в Сєвєродонецьк.