ua en ru

По вибухах у Дніпропетровську затримані четверо підозрюваних, - Пшонка (доповнення)

На сьогоднішній день Генеральна прокуратура України підозрює чотирьох осіб у здійсненні теракту в Дніпропетровську. Про це на зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем заявив генеральний прокурор Віктор Пшонка, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завдяки спільним зусиллям СБУ, МВС, органів прокуратури на даний час встановлено чотири особи, які скоїли цей злочин. Всі вони затримані", - сказав Пшонка.

За його словами, проведені слідчі дії підтверджують, що злочин був здійснений особисто чотирма затриманими. "На сьогодні ми вам докладаємо, що є всі докази, що всі чотири особи - безпосередньо учасники цього тяжкого злочину. Сьогодні вже йдуть процесуальні слідчі дії офіційного характеру,.. йдуть свідчення, і ми вам пізніше дамо конкретну інформацію про слідчі дії", - відзначив генпрокурор.

Він також повідомив, що, згідно з Кримінальним кодексом, вчинені дії кваліфікуються як тероризм. Крім того, він повідомив, що затримані особи, і про це свідчать зібрані докази, вимагали у правоохоронних органів виплатити їм 4,5 млн дол.

Крім того, Пшонка повідомив, що зараз правоохоронці проводять допит підозрюваних, проходить робота слідчих, а також оперативників, і найближчим часом слідчі поставлять питання процесуального характеру перед судом про їх арешт. Крім того, у правоохоронців є план слідчих дій, який містить конкретні заходи щодо підтвердження доказів, які має слідство.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вчора заявив про двох затриманих.