ua en ru

За випусками облігацій зі спекулятивним кредитним рейтингом у вересні відбулося три дефолти, - "Кредит-Рейтинг"

Згідно проспектів емісій у вересні 2010 р. закінчилися терміни погашення 8 випусків (1 емісія відсоткових облігацій і 7 емісій цільових облігацій) загальним обсягом близько 333 млн грн. Про це повідомляє прес-служба агентства "Кредит-Рейтинг"
Виходячи з інформації наданої агентству, з усіх випусків своєчасно не було погашено 4 облігаційних випуски цільових облігацій, при цьому у вересні зафіксовано тільки 3 технічних дефолти. За одним із зазначених вище випусків технічний дефолт був зафіксований раніше, ще в червні 2010 р. (невиконання зобов'язань відбулося за двома серіями даного випуску цільових облігацій, по одній з серій в червні 2010 р., коли і був зафіксований технічний дефолт, по іншій серії - у вересні 2010 р.). Крім того, за трьома облігаційними випусками (2 випуски цільових і 1 випуск процентних) компанії-емітенти не надали агентству інформацію щодо результатів погашення облігацій. Кредитні рейтинги всіх випусків відносилися до спекулятивного рівня національної рейтингової шкали.
У вересні технічні дефолти відбулися за випусками цільових облігацій обсягом
85,5 млн грн, 27 млн грн і 49,8 млн грн. Будівельні проекти, об'єкти нерухомості які передбачалося передати в обмін на облігації, знаходяться на різній стадії реалізації, починаючи від високого ступеня готовності об'єкта будівництва, закінчуючи завершальною стадією введення в експлуатацію. В одному з випадків емітент проводить обмін пропонованих облігацій на договор майнових прав, в інших випадках компанії-емітенти планують погасити облігації після прийняття будівельних об'єктів в експлуатацію.