ua en ru

По всіх випадках підкладання невідомих предметів в громадських місцях міліція порушуватиме кримінальні справи, - В.Дмитренко

Київська міліція констатує, що останнім часом почастішали випадки підкладання невідомих предметів в громадських місцях. Про це РБК-Україна повідомив заступник голови прес-служби Київської міліції Володимир Дмитренко.

"Ми звертаємося до громадян, що у всіх таких випадках ми порушуватимемо кримінальні справи та знаходитимемо правопорушників", сказав В.Дмитренко.
Він додав, що проти таких зловмисників буде порушено справи по частині 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство), яка передбачає до семи років позбавлення волі.
За словами В.Дмитренка, невідомий найдений сьогодні в інституті паталогоанатомії предмет буде відправлено в лабораторію, щоб з'ясувати чи становить він загрозу. Предмет уявляє собою сумку, з якої видно дроти.
Говорячи про стан розслідування справ по найдених предметах на станції метро "Університет" та в торговому центрі "Точка" на минулому тижні, В.Дмитренко зазначив, що пошук зловмисників триває, а по інших повідомленнях про вибухівку та підкинутих предметах вже є затримані. Він також зазначив, що часто такі дії скоюють психічно неврівноважені особи.

Нагадаємо, на станції "Університет"київського метрополітену 14 квітня навмисно був залишений муляж вибухового пристрою. У той же день, в міліцію Києва надійшло повідомлення про підозрілий предмет у приміщенні торгового центру "Точка". Сьогодні, 18 квітня, у Київському інституті патологоанатомії виявили предмет, що за зовнішнім виглядом нагадує вибуховий пристрій.