ua en ru

За уточненими даними, внаслідок захоплення заручників на Філіппінах загинули 8 людей

За уточненими даними, в результаті захоплення заручників у столиці Філіппін Манілі загинули 8 людей, включаючи самого захопника, 55-річного Роландо Мендоза, убитого снайперським пострілом в голову. Інші сім загиблих - пасажири туристичного автобуса. Всі вони були громадянами Китаю і прибули на Філіппіни з Гонконгу, передає РБК з посиланням на Associated Press. У адміністрації лікарні Маніли підтвердили, що туди було доставлено сім тіл загиблих, а також п'ять уцілілих пасажирів. Серед них зокрема знаходяться жінка у важкому стані, а також четверо людей без видимих пошкоджень. Про долю ще двох заручників нічого не повідомляється.
За наявними даними, серед тих, що вижили опинився також водій автобуса - філіппінець за національністю, якому вдалося вирватися за декілька хвилин до початку штурму. До того Р.Мендоза відпустив дев'ять заручників, зокрема трьох дітей і супроводжуючих їх дорослих.
Відомо, що поліція почала штурм туристичного автобуса, коли усередині почали лунати постріли. Спочатку поліція випустила декілька куль по колесах автобуса, щоб знерухомити його. Як повідомляли місцеві телеканали, приблизно в цей час з автобуса вдалося вибратися ще чотирьом.
Сьогодні вранці колишній співробітник поліції Р.Мендоза, озброєний автоматичною рушницею M-16, увірвався в туристичний автобус. Він вимагав свого відновлення на посаді. Згідно із заявами місцевої влади, автобус знаходився поблизу основного туристичного центру Маніли - розважального центру "Різал парк".
Як повідомляли місцеві ЗМІ в 2008 р., Р.Мендоза був одним із п'яти звільнених із служби поліцейських, звинувачених у пограбуванні і шантажі. За даними авторів публікацій, розслідування дії поліцейських послідувало за скаргою, поданою власником одного з готелів Маніли. Останній указував, що поліцейські безпідставного звинуватили його у використанні наркотиків і вимагали гроші за "непорушення справи".