ua en ru

За уточненими даними, в результаті вибуху в Марракеші загинули 15 людей

За уточненими даними, в результаті вибуху в марокканському місті Марракеш загинули 15 людей, передає Reuters. Раніше повідомлялося про 14 жертв. Серед загиблих - 10 іноземців, зокрема шість громадян Франції. Повідомляється, що вибух стався в одному з кафе на центральній площі міста. Влада Марокко вже назвала інцидент в Марракеші терактом і звинуватила бойовиків-ісламістів у підготовці та проведенні вибуху.

"Аналіз перших даних, зібраних на місці вибуху, підтверджує теорію терористичної атаки", - йдеться в заяві Міністерства внутрішніх справ Марокко.

Якщо ця інформація підтвердиться, вчорашній теракт буде першою великою атакою бойовиків в Марокко з 2003 р., коли від вибуху, скоєного терористами-смертниками в комерційній столиці Касабланці, загинули більше 45 чоловік.

Лікарі в лікарні Марракеша повідомили, що в госпіталь були доставлені 18 поранених, у тому числі вісім марокканців, сім французьких і двох швейцарських громадян.

П'ять з поранених іноземців перебувають у важкому стані. Вони втратили кінцівки, перенесли серйозні травми живота і отримали великі тріщини.

Король Мохаммед наказав силам безпеки провести якнайшвидше розслідування інциденту.