ua en ru

За результатами соцопитування, Рік Перрі лідирує в передвиборній гонці від республіканців за посаду Президента США

Американський інститут Геллапа в середу опублікував результати опитування громадської думки, за яким губернатор штату Техас Рік Перрі тепер став фаворитом республіканців замість колишнього губернатора штату Массачусетс Мітта Ромні і лідирує в рамках передвиборної боротьби за крісло Президента США, повідомляє "Синьхуа".

За підсумками опитування громадської думки, 29% виборців-республіканців або незалежних виборців, які виступають за Республіканську партію, підтримують Перрі і хочуть бачити його першим кандидатом від партії в боротьбі за пост глави держави. Це на 12% більше, ніж у Ромні.

Підсумки опитування також показують, що рейтинг Перрі серед консерваторів-республіканців, старих і виборців півдня США виявився набагато вище Ромні, однак він трохи поступається Ромні за рейтингом серед незалежних або поміркованих виборців.

Передвиборна кампанія серед членів Республіканської партії США почалася в першому півріччі поточного року. Ромні, за підсумками попередніх опитувань громадської думки, довгий час займав перше місце в рейтингу, користуючись широкою підтримкою виборців, проте ситуація радикально змінилася після того, як Перрі 13 серпня оголосив про свій намір також боротися за крісло Президента США. Аналітики вважають, що саме з цих двох республіканців буде обраний кандидат від республіканців на пост Президента США.