ua en ru

За результатами прокурорських перевірок з початку 2013 р. у сфері ЖКХ відшкодовано майже 112 млн грн

За результатами прокурорських перевірок з початку 2013 р. у сфері ЖКХ відшкодовано 111,5 млн грн, 119 посадових осіб притягнуто до відповідальності. Про це повідомила начальник головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Ірина Зарубинська, передає пресс-служба Генеральної прокуратури України (Генпрокуратури).

Зарубинська також розповіла про правопорушення, які були виявлені під час прокурорських перевірок у сфері ЖКХ: "По-перше це, самовільне встановлення тарифів, яке допускають як приватні суб'єкти господарювання, так і органи місцевої влади. По-друге, це неукладення додаткових угод для розрахунків за теплову енергію, в результаті чого збитки завдаються державі. По-третє, це розтрата кредитних коштів, які були виділені на розвиток ЖКХ сфери. По-четверте, це зловживання при використанні бюджетних коштів, які виділяються на житлово-комунальні потреби", - сказала вона.

Всього за результатами перевірок у сфері ЖКХ у цьому році органами прокуратури розпочато 43 кримінальні провадження, на усунення виявлених порушень внесено 340 подань, скасовано 27 незаконних рішень.